AVERTISMENT

A NU SE LĂSA LA ÎNDEMÂNA COPIILOR!
A SE FOLOSI DOAR SUB SUPRAVEGHEREA ADULTILOR!

Arcurile şi săgeţile nu sunt jucării! Măsurile de siguranţă trebuie luate în considerare la fel ca în cazul tirului cu puşca, al darts-ului sau al altui sport ce implică proiectile de orice tip. Utilizatorul TREBUIE să citească, să înţeleagă şi să urmeze aceste îndrumări:

- Nu uitaţi că un arc armat este o armă fatală!

- Nu vă arătaţi abilităţile folosind o ţintă umană şi nu permiteţi nimănui să vă folosească drept ţintă!

- Asiguraţi-vă că nu se află nimeni în faţa sau lateralul arcasului în timp ce arcul este armat sau se trage!

- Verificaţi ca toată lumea să stea în spatele arcasului.

- Trageţi doar la ţintă. Primele trageri trebuie să fie la dintanţe mici faţă de ţintă, până ce arcasul se simte confortabil să tragă cu arcul.

- Nu folosiţi niciodată săgeţi prea scurte!

- Înlocuiţi coarda arcului atunci când ea s-a tocit.

- Armaţi corespunzător arcul!

- Folosiţi protecţiile pentru degete si braţ!

- Nu folosiţi niciodată o ţintă care nu poate opri săgeata!

- Alegeţi întotdeauna un perete care să oprească săgeata în spatele ţintei. Asiguraţi-vă că zona din spatele ţintei este liberă şi că nu există aici obiecte ce pot genera reculul săgeţilor. Tinta trebuie sa aibă baza stabilă pe pământ sau aproape de pământ, astfel încât săgeata să nu fie trasă în sus.

- Nu permiteţi nimănui să culeagă săgeţile până ce nu au fost trase TOATE săgeţile!

- Nu uitaţi, priviţi atent înainte de a trage! Verificaţi periodic arcul şi săgeţile pentru imperfecţiuni de genul fisurilor, rupturilor sau aşchiilor. Dacă detectaţi vreun tip de defect, arcul sau săgeata respectivă trebuie distrus!

- Arcurile traditionale sunt destinate agrementului si petrecerii timpului liber, in spatii special amenajate, in prezenta unei persoane cu pregatire de specialitate.

- Vanatoarea cu arcul pe teritoriul Romaniei este interzisa prin Lege.

Incalcarea regulilor de mai sus o faceti pe propria raspundere – nerespectarea lor poate avea consecinte grave asupra dumneavoastra si a persoanelor din preajma Dvs.